5-7 de febrer de 2016

IMG_1711bLa forja i l’estuc han protagonitzat la mostra d’oficis antics organitzada per l’Agrupació de Constructors de Molins de Rei, en el marc de la Fira de la Candelera 2016. Emplaçada a la Plaça del Molí, la fira respon a una iniciativa que té per objectiu principal donar a conèixer la riquesa dels oficis tradicionals relacionats amb l’arquitectura.

L’espai dedicat a la forja, coordinat per la historiadora Lluïsa Amenós, ha comptat amb el suport de diverses institucions i professionals de reconegut prestigi, com el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC), el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), el Bisbat de Girona i els Forjadors d’Alpens (Osona).

Tots ells han participat en les diverses activitats programades per posar en valor l’ofici i el ric patrimoni historicoartístic associat a aquest material.

El MNACTEC ha donat a conèixer la Farga Palau de Ripoll i l’àmplia col·lecció d’objectes històrics de ferro que conserva. Per mitjà d’una petita mostra fotogràfica, el CRBMC ha presentat la restauració efectuada recentment a la porta ferrada de l’església de Sant Pere de Montagut, propietat del Bisbat de Girona.

Els Forjadors Enric Pla (Alpens), Juli Rio (Bellver de Cerdanya) i Oier Elorduy (Bilbao) han exposat la seva obra i han ofert als molinencs un espectacle de forja en viu a l’espai adjacent a l’estand. Com a complement, la revista local ACM acaba de publicar un article dedicat a la forja modernista, redactat per la historiadora Lluïsa Amenós.

IMG_1756

Presentació de les col·leccions del MNACTEC

IMG_1707

Restauració de la porta ferrada de Montagut (CRBMC)

Un ofici amb segles història...

Un ofici amb segles d’història...

IMG_1720

IMG_1726

Demostració de forja en viu (Forjadors d’Alpens) 

IMG_1745

Forja nocturna (Forjadors d’Alpens)