Text: Àrea de Conservació del mNACTEC

10263_1

MÀQUINA DE VAPOR DE TIPUS SEMIFIXA
Marca: Maschinenfabrik Rudolf Wolf AG
Número de inventari: 10263
Datació: 1913
Materials: ferro i bronze
Dimensions: 300 x 565 x 240 cm
Pes: 14220 kg
Col·lecció: Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Màquina de vapor reescalfat, de tipus semifixa d’un únic cilindre en disposició horitzontal, dissenyada i fabricada per l’empresa alemanya Rudolf Wolf AG. Aquesta empresa, fundada per l’enginyer Rudolf Wolf l’any 1862 a la ciutat de Magdeburg, va aconseguir un considerable prestigi a nivell mundial en el disseny i fabricació de locomòbils i màquines de vapor semifixes.

Aquest tipus de màquines eren habitualment utilitzades per donar servei a instal·lacions que no tenien un caràcter definitiu, com explotacions temporals, treballs de perforació, centrals elèctriques provisionals, etc…

Aquesta peça, conservada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, procedeix de La Industrial Sedera S.A. de Sant Feliu de Llobregat.

Vídeo sobre el procés de fabricació d’aquest tipus de màquina

10263_2

Marca de fàbrica