Jornada “Pere de Portugal, rei dels catalans: memòria i patrimoni” Museu Nacional d’Art de Catalunya – SE Catedral Metropolitana de Barcelona (10-XI-2016)
PacificJornada interdisciplinar organitzada per presentar un estat de la qüestió del regnat de Pere de Portugal i el seu llegat patrimonial. La celebració aquest any del 550 aniversari de la seva mort ens dóna l’oportunitat de fer un exercici de memòria sobre aquest monarca poc conegut pel gran públic i el patrimoni que va deixar en un període tant apassionant com convuls de la nostra història.

Pere de Portugal, infant de la casa reial de Portugal i nét del darrer comte d’Urgell, Jaume el Dissortat, és un personatge que va tenir un fugaç però intens pas per la història de Catalunya. Després d’haver viscut a la cort de Portugal com a fill del Regent del regne i haver estat Conestable de Portugal i Mestre de l’Orde d’Avis, va ser un exiliat il·lustre a Castella i un cavaller lletraferit que va escriure diverses obres literàries de qualitat. Finalment, en plena guerra civil de les institucions catalanes contra Joan II, va ser elegit rei amb el nom de Pere IV (1464-1466).

Consulteu el programa