Text: Govern d’Andorra

ganiveter-farga-rossell

Dissabte vinent, 10 de desembre, de les 11 del matí a les 2 del migdia, tindrà lloc a la Farga Rossell una visita especial al museu, que es clourà amb una demostració de forja tradicional.

La demostració anirà  a càrrec d’Abel Villareal, un jove andorrà format a França en l’art de la ganiveteria artesanal. Durant aquesta activitat, es farà un repàs a tots els passos que formen el procés siderúrgic, des de l’obtenció del mineral de ferro fins a la seva transformació en una eina útil. L’artesà Abel Villareal treballarà a la vista del públic, mostrant i explicant alguns dels secrets de la forja tradicional mentre fabrica una ganiveta, una eina de tall a dos mans que antigament s’utilitzava per pelar l’escorça dels arbres.

El preu de l’entrada per a la visita a la Farga Rossell amb demostració especial de forja artesanal serà el mateix que per a la demostració habitual de martinet: 6,5 euros  per a l’entrada normal, i 4 euros per a la reduïda.Activitat organitzada per l’Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

Reserva prèvia obligatòria als tels. (+376) 835 852/ (+376) 836 908.

Més info