Domenechiana, núm. 10-11

Porta d’entrada de la casa Fuster

El proper número de la revista Domenechiana, editada pel Centre d’Estudis Domènech i Montaner, publica un complet estudi de la Casa Fuster, l’última gran obra de Domènech a Barcelona. El treball, a cura de Gemma Martí Rey i Sergi Alcalde Vilà, ofereix una completa visió històrico-arquitectònica de l’edifici i una anàlisi pormenoritzada de la seva ornamentació. La forja és una de les arts decoratives que més atenció ha merescut.

La presentació de la revista es farà el proper dimecres, 8 de novembre,  al Cafè Vienès de la Casa Fuster de Barcelona i comptarà amb la presència dels seus autors. L’acte serà conduït pel president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz i Xiqués, i el director de l’Hotel Casa Fuster, Joan Carles Casanovas.

Domenechiana és la revista, en format llibre, que el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner edita semestralment, en la qual s’hi publiquen estudis realitzats per experts en la figura i l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

El contingut d’aquest volum és el següent:

La Casa Fuster, l’última gran obra de Domènech a Barcelona. Un reflex de l’evolució de l’arquitectura domenequiana. Gemma Martí Rey i Sergi Alcalde Vilà.

La memoria del agua. La fuente de los Tres Caños en Comillas. Antonio Sama García.

Iniciativa i participació en el folklorisme a Canet de Mar. L’aportació de Domènech i la seva família a la reactivació de les festes populars. Xavier Mas Gibert.

L’heràldica de Domènech i Montaner per a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Miquel Terreu Gascon.

Floró de la porta principal de la casa Fuster

Domènech i Montaner i el catalanisme polític (II). De les Bases de Manresa a la candidatura dels Quatre Presidents (1892-1901). Carles Sàiz i Xiqués.

– Lluís Domènech i Montaner, Centcelles… i Tarraco. Francesc Tarrats Bou.

En aquest volum, el lector podrà descobrir l’empremta de Lluís Domènech com a arquitecte i com a professor de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, així com la seva forta vinculació amb la política, que el va convertir en una figura cabdal del nacionalisme català.

Els estudis també incideixen en el vessant humanístic i en el Domènech historiador, arqueòleg i estudiós de l’art, disciplines que el van portar a redescobrir i estudiar el patrimoni del nostre país.


Més informació:

Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner