Estand dedicat al patrimoni de ferro (mNACTEC)

Aquest cap de setmana hem participat a la Mostra d’Oficis de la Construcció, un certamen programat en el marc de la 167a Fira de la Candelera de Molins de Rei.

A l’igual que en les dues edicions anteriors, la mostra ha donat veu a un ampli ventall de tècniques i oficis relacionats directa o indirectament amb les arts de la construcció: vitrall, ceràmica, forja, esgrafiat, terra, guixeria…

Entre els artesans i les institucions col.laboradores, s’hi compten el Col.legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col.legi d’Aparelladors, l’Associació de Constructors de Molins de Rei, Vitralls Bonet, Esgrafiats Casadevall, Mosaics Nolla, Terram, etc.

Enguany, hem comptat amb la presència de la casa Coll i Regàs de Mataró. L’edifici, bastit l’any 1898 per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, constitueix una excel.lent mostra de la integració de les arts postulada pels arquitectes modernistes

Pel què fa a la forja, hem comptat un any més amb el suport del mNACTEC i de la Xarxa Territorial de Museus de Ciència i Tècnica. Ambdues institucions han donat a conèixer els diversos elements patrimonials vinculats al ferro, entre els quals sobresurt la Farga Palau de Ripoll.
Malauradament, aquest any no hem pogut programar demostracions de forja en viu, però esperem reprendre-les la temporada vinent. Així ho hem sol.licitat a la xarxa “Pirineus de Ferro” (Pirfer), una associació turística i cultural que inclou els municipis amb llarga tradició siderúrgica i metal.lúrgica.

La mostra ha donat veu a un ampli ventall de tècniques i oficis relacionats amb les arts de la construcció: vitrall, ceràmica, forja, esgrafiat, terra, guixeria…

Visita dels alcaldes de Ripoll i Molins de Rei