Aquest dissabte s’ha realitzat a Mataró la primera visita especialitzada del cicle “Conèixer el Modernisme”. Aquest cicle forma part de la sèrie “Conèixer els monuments i els oficis”, la qual s’emmarca dins el programa “El patrimoni per mà dels experts, gestionat per l’empresa Discrepantia. El seu objectiu és acostar al públic les arts decoratives arquitectòniques, i els seus investigadors, a través d’unes visites guiades de caràcter divulgatiu.

El primer itinerari, impulsat per la casa Coll i Regàs i la basília de Santa Maria de Mataró, dóna el tret de sortida a un projecte cultural més ampli que es preveu anar implementant als edificis catalans més significatius i que te per objectiu principal la promoció i valorització del coneixement i dels intel·lectuals que el generen. A través de les visites especialitzades, es pretén aconseguir el finançament necessari per què els especialistes poguin continuar desenvolupant la seva recerca en condicions dignes.

Sens dubte, protegir els investigadors i el coneixement que generem esdevé una obligació ineludible per al desenvolupament cultural del país i un deure fonamental per assolir un turisme de qualitat.

Patrimoni per mà dels experts és un projecte cultural que es preveu anar implementant als edificis catalans més significatius i que te per objectiu principal la promoció i valorització del coneixement i dels intel·lectuals que el generen.