Notícia extreta de: www.aldia.cat

“El Mercat de Sant Antoni de Barcelona reobre aquest dimecres després de nou anys d’obres i 80 milions d’euros invertits, cosa que la ciutat celebrarà amb una festa d’obertura aquest cap de setmana amb una vintena d’activitats que combinaran tradició i cultura, formació de consum responsable i visites guiades.

El mercat obrirà amb una superfície total construïda de 53.388 metres quadrats distribuïts en cinc nivells –quatre dels quals han estat excavats–, i tindrà 235 establiments: 52 de productes frescos, 105 d’encants i 78 del dominical de llibres. (…)

Des dels carrers d’Urgell i Manso es podrà accedir a un nou carrer format per l’espai del fossat creat per la contraescarpa medieval trobada durant les obres, una zona visitable que permet l’accés als serveis d’aquesta planta, i que connectarà tant amb el mercat com amb l’aparcament soterrat a través d’unes rampes mecàniques.

Les restes oposades d’un tram original de la Via Augusta –únic a Catalunya per les seves característiques– se cediran en una fase futura al Museu d’Història de Barcelona (Muhba), que les museizará per fer-les visitables, incloent peces trobades, especialment elements funeraris.”