Text: Festadirecte.cat

 

“Mestres artesans, castellers de Valls, músics o cuiners. El centre neuràlgic de Washington aquests dies està colonitzat per catalans i armenis a parts iguals. Es tracta de les dues cultures convidades a la 52a edició de l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, el festival de folk més important del món, que se celebrarà a l’esplanada central del Mall -entre el Capitoli i el Monument a Washington- fins al 8 de juliol. Un dels moments més àlgids del certamen arribarà la setmana que ve, quan aterraran prop de 400 castellers a la capital dels Estats Units.

(…)

Un altre dels punts d’atracció del festival són la desena de mestres artesans que ensenyen i expliquen els seus oficis als curiosos. És el cas del forjador d’Alpens (Osona), Enric Pla, i el cisteller de Folgueroles (Osona), Joan Farré. Amb motiu del festival estan construint una gran porta que simbolitza la benvinguda a la cultura catalana. Pla ha explicat que es tracta d’una porta ferro de més de quatre metres d’alçada per dos d’amplada. Al marc hi col·locaran unes fulles de grans dimensions que combinen el ferro i el vímet. “Feia temps que teníem ganes de treballar junts, i amb l’Smithsonian Folklife Festival hem vist l’oportunitat”, ha explicat Joan Farré.

De la seva banda, Pla, que és el coordinador dels treballs de forja a la Sagrada Família, també ha aprofitat per col·laborar amb un artista nord-americà amb qui té previst construir una escultura durant el festival.

(…)”

 

Smithsonian Folklife Festival