Text: El Punt

 

Pont del Rellotge. Girona. 1880. Fotografia publicada per La Vanguardia. (Arxiu H.M.G.)

 

“El pont de les Peixateries Velles o pont de Ferro de Girona és conegut pràcticament per tothom i és motiu d’orgull per als gironins que aquesta peça singular damunt del riu Onyar sigui obra de l’empresa de l’eminent enginyer Alexandre-Gustave Eiffel, autor de la famosa torre de París l’any 1889, coincidint amb l’exposició universal que es va fer a la capital francesa. Tot i això, molt pocs són conscients que l’empresa Eiffel va arribar a construir set ponts més a la ciutat de Girona, cinc dels quals eren passos per al ferrocarril. Així ho explica l’arxiver i historiador Ramon Alberch en el llibre titulat Girona. Històries, curiositats i misteris, que permet a tothom que ho desitgi conèixer aquells detalls que sovint passen inadvertits als ulls del ciutadà.

(…)”

 

[Continua…]

 

Per saber-ne més…:

“Els ponts de ferro de Girona”