Guia urbana editada pel MUHBA

Gràcies a la col·laboració de la Fundació Museu Històricosocial de La Maquinista Terrestre i Marítima SA i Macosa, aquest any 2019 us presentarem una sèrie de continguts divulgatius destinats a posar en valor una de les indústries metal·lúrgiques més rellevants de la Catalunya moderna.

De la mà de professionals vinculats a La Maquinista, descobrireu com era el dia a dia dels protagonistes de la industrialització al nostre país. Ells mateixos us explicaran  com es muntaven les grans estructures arquitectòniques de ferro a inicis del segle XX, quants operaris hi treballaven i quines mesures de seguretat es prenien; i us desvetllaran quins professionals dissenyaven els motors que movien les grans maquinàries. Cal no oblidar que rere les armadures de ferro i els motors industrials s’hi amaga un equip d’enginyers que va esmerçar hores i hores en projectar i calcular cadascun dels components.

Considerada una empresa pionera de la industrialització barcelonina, la petjada de La Maquinista Terrestre y Marítima encara és present al paisatge urbà i a l’imaginari col·lectiu de la ciutat. Justament per això, el MUHBA li ha dedicat una de les seves guies urbanes i  el magnífic documental Mercats de Ferro; La Maquinista i la modernització de Barcelona. Aquest material complementa la guia publicada l’any 2017, dedicada a Macosa.