El proper Divendres Sant s’ha programat a Sant Joan d’Arties una intensa jornada d’oficis tradicionals amb l’objectiu de donar a conèixer al gran públic les tècniques de treball, els materials i les eines emprats per construir i ornamentar les esglésies romàniques.

La mostra Mestres, artesans o artistes? es desenvoluparà en el marc de l’exposició Aran me fecit, que analitza el ric patrimoni monumental d’època alt medieval conservat a la Vall.

El treball del ferro hi és representat a través de l’ofici de forjador i del ric conjunt patrimonial associat al passat siderúrgic i metal·lúrgic de les valls pirinenques. Per tal de posar-lo en valor, s’han programat una sèrie d’activitats divulgatives que giren al voltant d’un denominador comú: les fargues i les portes ferrades, dos dels símbols pirinencs més identificatius d’aquest llegat patrimonial.

Les activitats programades són:

  • Demostració de forja amb Germán Martínez i Sergi Clos. Aquests dos mestres forjaran una espiral de porta ferrada directament inspirada en les miniatures romàniques (vegeu el video El Tresor dels Pirineus)
  • Visionat del documental La farga Palau de Ripoll en ple funcionament, filmat als anys 1970 i cedit pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica
  • Visionat del vídeo El Tresor dels Pirineus, una breu presentació destinada a mostrar al gran públic la identitat de la forja pirinenca. És realitzat per Lluïsa Amenós amb la col·laboració del mNACTEC

La jornada es completarà amb el taller didàctic ‘pinta la teva porta ferrada’, una activitat divulgativa adreçada als més menuts

Programa:

· · · ·

Més informació