Alma Cubrae és una companyia que ofereix espectacles medievals, recreacions històriques, ambientacions i exposicions a ajuntaments, entitats i empreses privades. El seu objectiu principal és donar a conèixer la història dels pobles que conformen el territori català, motiu pel qual han dissenyat un corpus d’activitats que combinen la diversió i l’aprenentatge didàctic del públic.

L’equip humà d’Alma Cubrae està format per professionals procedents de diversos àmbits i especialitats, els quals han contribuït a construir una empresa capaç d’enfrontar-se a qualsevol repte que se li plantegi.

  •  Què és Alma Cubrae i quina relació manté amb el ferro i la forja?

Alma Cubrae és una companyia formada pels germans Jordi i Àngel Rodríguez, dedicada a la recreació històrica, als espectacles de fantasia medieval i a la creació i reproducció de material històric, entre d’altres. Durant els 14 anys de trajectòria, hem après a treballar amb diferents materials, sobretot el ferro. De fet, podem dir que hem recuperat l’ofici d’armurer. D’aquesta manera, la relació que manté la companyia amb el ferro i la forja és sobretot pel que fa la creació d’armadures, com també d’armes i objectes de forja aplicats a mobiliari divers.

  • Una de les vostres especialitats és la recreació històrica, sobretot en l’àmbit de les armes i les armadures. Podeu explicar-nos-ho breument?

Vam començar fent espectacles de lluites temàtica medieval-fantàstic, en fires i mercats medievals,  i ens vam adonar que hi havia una mancança molt gran pel que fa el rigor històric en aquests tipus d’esdeveniments. Així que vam prendre la decisió de recrear personatges i fets històrics dels nostres pobles i comarques. És així que ens vam introduir de ple en la recreació històrica, que l’entem com una forma didàctica d’explicar una part de la nostra història i fer passar al públic una estona entretinguda.

Entem la recreació històrica com una forma didàctica d’explicar una part de la nostra història i fer passar al públic una estona entretinguda

  •  La reproducció de materials per a exposicions històriques és una altre àmbit d’actuació. En quins projectes heu participat i com s’ha concretat aquesta participació?

Hem realitzat vàries exposicions d’armadures de l’edat mitjana, com per exemple; els cavallers catalans, l’evolució de les armes i armadures, armes de setge etc… Una de les darreres exposicions en què hem participat és “l’Esplendor dels castells medievals catalans” al Museu Arqueològic de Barcelona.

A part de les exposicions, hem treballat en molts altres projectes, sèries de televisió, documentals, dinamització del patrimoni, com també en disseny i creació de personatges de videojocs.

  •  Quins projectes teniu per al futur?

Aquests darrers anys, hem estat treballant en una exposició d’armadures amb maniquins hiperrealistes, que esperem poder mostrar ben aviat.

Tenim pendent, i actualment hi estem treballant, en la creació d’armadures (arnesos blancs) basats en les pintures gòtiques catalanes.

A més, fa dos anys vam publicar el primer volum del còmic basat en els personatges de fantasia medieval que representem (Alma Cubrae el cobrador de almas). Esperem publicar el segon volum durant l’any 2021.