Campdevànol ha iniciat les obres del futur Centre d’Interpretació del ferro i de l’aigua emplaçat al Molí Gros. Aquesta actuació és parcialment finançada pel projecte europeu Pyrfer ‘Pirineus del Ferro’, impulsat per una desena de municipis catalans i francesos.

La primera acció se centrarà en adequar el Molí Gros com a centre d’interpretació i la segona en produir una exposició dividida en tres àmbits que tractaran sobre l’ús industrial de l’aigua, el món del ferro a Campdevànol i la història de la Farga Casanova. El projecte expositiu compta amb la col·laboració del Museu Etnogràfic de Ripoll i la família Casanova, que cediran diversos elements patrimonials, i de Comforsa, que produirà un audiovisual per explicar com es fabrica un cigonyal.

El centre serà el punt de sortida de la Ruta del Ferro i de l’Aigua de Campdevànol, constituïda per deu indrets emblemàtics que permetran descobrir el passat d’aquesta població relacionat amb la indústria del ferro i la tecnologia molinera. Els punts senyalitzats seran: la Turbina, el Pontarró, els Rentadors, la Casa de l’Amo, l’Ayola, Clavetaires, la Farga Grau (dos punts), la Sèquia Molinar i el Martinet.

Per a més informació:
Campdevànol tindrà un centre d’interpretació i una ruta turística de l’aigua i el ferro aquest estiu | Ajuntament de Campdevànol