El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha publicat, conjuntament amb l’editorial Rafael Dalmau, el llibre Les armes de foc a Catalunya. Manufactura i indústria, de Francesc Xavier Hernàndez Cardona. L’obra repassa la història de la manufactura i la indústria de les armes de foc a Catalunya des del segle XIV fins a la fi de la Guerra Civil espanyola.

Les armes de foc a Catalunya. Manufactura i indústria és la setena obra publicada dins de la col·lecció “Temes de Patrimoni Industrial”, dirigida i coordinada pel MNACTEC.

Catalunya va participar de manera precoç en les noves tecnologies armamentístiques i durant els segles XVI i XVII va desenvolupar panys de colp i panys miquelet, determinants en l’automatització dels trets. Després de la Guerra de Successió el règim borbònic va promoure una autèntica indústria al servei del militarisme, molt potent, fins que les guerres del segle XIX i les noves tecnologies metal·lúrgiques van comportar-ne la decadència. Durant la Guerra Civil espanyola, Catalunya va ser capaç de reorganitzar una efímera indústria de guerra que va desaparèixer en finalitzar el conflicte.

Per a saber-ne més:

Novetats Rafael Dalmau | Rafael Dalmau Editor

Publicat el llibre ‘Les armes de foc a Catalunya’ | MNACTEC

Les armes de foc a Catalunya | Cultura i Paisatge