S’acaben de concedir els Premis Richard H. Driehaus de les Arts de la Construcció 2021.

Els premis tenen com a objectiu promoure aquells oficis tradicionals de la construcció que utilitzen tècniques respectuoses amb el medi ambient, fomenten l’economia local i possibiliten la conservació de monuments i conjunts històrics.

Enguany s’ha premiat el forjador gallec Santiago Martínez Otero, conegut amb el sobrenom de ‘Chago’, pels seus treballs associats a la restauració de la reixeria de la Catedral de Santiago. Chago rebrà, a més, un xec de 12.000 euros per formar un aprenent que garanteixi la continuïtat de l’ofici.

La restauradora Cristina Thió ha estat una altra de les guardonades en la categoria de ceràmica, mosaics, guixeria, estucs i esgrafiats. Thió és directora de l’empresa Chroma, especialitzada en restauració del patrimoni construït, i ha dirigit nombroses intervencions en edificis històrics. Té, a més, una àmplia experiència en el tractament i cura del patrimoni metàl·lic.

El català Jordi Domènech i el mallorquí Miquel Ramis han rebut sengles guardons en les categories de construcció i obra en fusta pels seus treballs en les especialitats de volta catalana i restauració de molins, respectivament.

Per saber-ne més