El proper 29 de setembre, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner presenta un nou volum de Domenechiana, la revista centrada en difondre la vida i l’obra del genial arquitecte català.

L’acte tindrà lloc a la Sala Pau Gil de l’Hospital modernista de Sant Pau i comptarà amb una breu intervenció dels autors d’aquest número i una visita guiada per l’arxivera Pilar Salmerón, que també signa un dels articles.

Dos dels treballs presentats tenen com a tema central el patrimoni metàl·lic en les seves vessants arquitectònica i artística. Així, Clàudia Sanmartí analitza el ferro estructural en l’arquitectura domenechiana al seu article Les voltes i el ferro. Viatge d’anada i tornada fins a Domènech i Montaner, mentre que l’historiador de l’art, Antonio Sama, aprofundeix en el procés constructiu de la lauda sepulcral de bronze destinada a la capella-panteó de Comillas.

Aquests dos articles se sumen al notable corpus de treballs publicats a l’entorn de Domènech i les arts dels metalls.

Per saber-ne més:

El 29 de setembre presentem la revista Domenechiana i fem una visita guiada a Sant Pau Recinte Modernista | Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner