El proper divendres, 17 de desembre, a les 19h, es presenta a la biblioteca Ramon Vinyes de Berga el llibre Les fargues del Berguedà, de Roser Comas i Josep Sánchez. Fruit d’un exhausiut treball de recerca dut a terme pels autors al llarg dels darrers anys, el volum desgrana l’evolució de l’antiga indústria siderúrgica a la comarca del Berguedà. En paraules de Rosa Serra “Al llarg de les 224 pàgines, amb mapes, esquemes, documents i fotografies, s’hi descabdella la història de les fargues berguedanes, i de la seva gent, de Castellar de n’Hug, Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, de l’Espà a Saldes, les de la riera de Merlès i les que la família Farguell va posar en marxa i que van fer de pont amb el procés revolucionari que fou la industrialització al Berguedà, de la mà de les mines i de les fàbriques tèxtils.” 

El llibre, editat per l’Àmbit de Recerques del Berguedà, fa justícia al rellevant paper que jugà la siderúrgia berguedana en el context industrial català, força més actiu del què la historiografia li havia reconegut fins ara.