La periodista Gemma Peris i Duran ha presentat la seva nova novel·la “Una vida de ferro fos“. L’obra narra la vida dins i fora de l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat, la principal del seu sector a Espanya durant el segon terç del segle XX.

La novel·la explica com funcionava la fàbrica a través dels ulls de l’Elisenda, una jove historiadora que s’encarrega d’inventariar totes les màquines i eines que intervenien en el procés de fabricació de maquinària agrícola.

La fàbrica de Josep Trepat i Galceran fabricava i comercialitzava les emblemàtiques màquines J. Trepat: garbelladores, dalladores, lligadores, etc. Les màquines van ser una revolució en el treball del camp perquè estaven adaptades a les necessitats dels pagesos.

Per a saber-ne més:

“Una vida de ferro fos”, l’obra que narra la vida de l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat | Patrimoni Industrial