Els museus de Sitges han programat una excursió de cap de setmana per descobrir el patrimoni associat a l’antiga indústria del ferro i les seves manufactures. La sortida, conduïda per Lluïsa Amenós, té relació amb la ‘Peça del Mes’ que es va presentar el passat mes de gener, dedicada a la porta ferrada que Santiago Rusiñol portà de La Cerdanya.

L’objectiu principal d’aquesta activitat és posar en context la col·lecció de forja que el conegut pintor reuní al museu Cau Ferrat de Sitges, des d’una òptica històrica, etnogràfica, industrial i artística.

L’itinerari permetrà conèixer tota la cadena productiva, des de la producció de ferro a la farga fins a la seva transformació a la ferreria, i seguirà alguns trams de l’itinerari que Rusiñol va fer per la Cerdanya durant les seves estades a la fi del segle XIX.

Entre els llocs a visitar, hi ha la farga Palau de Ripoll, la ferreria i taller metal·lúrgic de Rupit -molt semblant a la que Rusiñol va reproduir al seu quadre “La ferreria”- i alguns dels pobles i monuments que l‘artista va immortalitzar als seus quadres i ressenyes periodístiques, com Ur o Sant Martí d’Ix.

Consulteu el programa i les inscripcions aquí.