Farga Palau de Ripoll. Foto: Jordi Play

La Farga Palau de Ripoll ha estrenat un innovador sistema d’accés que permet fer la visita de forma autònoma i lliure. Fins ara, la visita a l’espai patrimonial només es podia fer amb guia i en cap de setmana, però el nou sistema permet l’accés de visitants individuals i grups reduïts en l’horari d’obertura del museu.

El sistema funciona mitjançant un codi que facilita el Museu Etnogràfic de Ripoll i que, en introduir-lo, obre l’accés al recinte i activa els interactius i audiovisuals que acompanyen el recorregut museogràfic.

Malgrat que aquest sistema ja s’utilitza en espais patrimonials del nord d’Europa, és la primera vegada que s’instal·la a Catalunya i, en funció dels resultats, es preveu implantar-lo en altres espais patrimonials actualment tancats a la visita pública.

L’actuació s’ha dut a terme en el marc d’un projecte de posada en valor de la Farga Palau impulsat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), titular de l’equipament, el Museu Etnogràfic de Ripoll, responsable de les visites, i l’Ajuntament de Ripoll, i s’ha finançat a través d’un ajut europeu del programa POCTEFA-PYRFER.

Més informació:

La Farga Palau de Ripoll estrena un sistema innovador d’accés autònom al patrimoni cultural | Patrimoni Cultural Gencat